AGCO breidt uit in Beauvais

27 January 2020

MF Beauvais3 Beauvais 1018 51174

PERSBERICHT

 

AGCO zal in Beauvais, Frankrijk, verder uitbreiden en 200 nieuwe banen creëren.

 

BEAUVAIS, Frankrijk, 20 januari 2020 - AGCO (NYSE: AGCO), een wereldleider in het ontwerp, de productie en de distributie van landbouwmachines en -oplossingen, bevestigt de verdere uitbreiding van de site van Beauvais. Deze aankondiging werd vandaag bekendgemaakt door Martin Richenhagen, Voorzitter, President en Chief Executive Officer van AGCO op de Top van Choose France, geleid door de Franse President Emmanuel Macron.

"We zijn verheugd dat we onze belofte, die we precies een jaar geleden tijdens de opening van het Beauvais 3 Logistic Centre hebben gedaan, kunnen nakomen om de overname van de 15,7ha van de naastgelegen ex-Froneri Site aan te kondigen, met ingang van 19 september 2019, om onze aanwezigheid in Beauvais te consolideren," zei Martin Richenhagen, Voorzitter, President en Chief Executive Officer van AGCO Corporation.

"Met deze nieuwe acquisitie willen we nu 40 miljoen euro extra investeren in de ontwikkeling van een geavanceerde 4.0-site voor de industrie. Dit zal 200 nieuwe duurzame banen toevoegen aan de meer dan 100 banen die in september 2018 met Beauvais 3 werden gecreëerd. Aan het einde van dit nieuwe investeringsprogramma zal AGCO 300 nieuwe banen hebben gecreëerd voor zijn vestiging in Beauvais. Wij zijn van plan om van Beauvais het wereldwijde huis van het Massey Ferguson merk te maken."

De overname van de 15,7 ha ex-Froneri site, die 4,5 ha aan gebouwen omvat, geeft aan dat AGCO een sterke behoefte heeft aan verdere investeringen, wat Massey Ferguson in staat zal stellen om aan de groeiende vraag naar zijn eenvoudige en betrouwbare uitrusting te voldoen. 

De uitbreiding zal de integratie van nieuwe activiteiten ondersteunen door onder meer verticale integratie:

  • -Een werkplaats voor de aanpassing van tractoren om onze klanten een bredere keuze te bieden, waarbij specifieke, op maat gemaakte apparatuur en accessoires buiten de productielijn worden gemonteerd om te voldoen aan de behoeften van elke afzonderlijke klant.
  • -Bijgevoegde productiefaciliteit, die profiteert van de verworven expertise op het gebied van 3D printen van prototypes van onderdelen voor de productie van kleine series, complexe en op maat gemaakte onderdelen ter ondersteuning van de werkplaats voor de aanpassing van tractoren. Deze activiteit begint in februari 2020 voor kunststofonderdelen en in 2021 voor metalen onderdelen.
  • -Eigen productie van hydraulische leidingen, die momenteel worden uitbesteed aan leveranciers in Europa en Azië. Onze doelstelling is om deze slangen in Beauvais te produceren, waarbij geavanceerde technologieën voor productie, kwaliteitscontrole en opslag worden geïntegreerd - deze activiteit zal in april 2020 van start gaan.
  • -Reconditioning van de versnellingsbak, waardoor klanten een kosteneffectief alternatief krijgen voor een gloednieuwe vervanging. Gereviseerde versnellingsbakken verlaten onze fabriek zo goed als nieuw en worden gereviseerd volgens dezelfde specificaties als de OEM (Original Equipment Manufacturer) standaard.

Met deze extra ruimte kan AGCO ook een reeks nieuwe landbouwmachines uitrollen, wat een belangrijk onderdeel is van de groeiplannen van het bedrijf voor Massey Ferguson. Met 18 nieuwe tractorreeksen die sinds 2015 op de markt zijn gebracht, en nog eens 10 in 2023,

Massey Ferguson voldoet aan de uiteenlopende eisen van landbouwers die willen investeren in eenvoudig en betrouwbaar materieel. Dit project zal AGCO in staat stellen om de innovatie te versnellen:

  • -Door gebruik te maken van het lokale bedrijfsklimaat en leveranciers in de buurt te houden, wordt een efficiëntere 'just in time'-aanpak van de productie mogelijk, wat de waarde van het hele productieproces ten goede zal komen.
  • -Het optimaliseren van de beschikbare middelen voor het ontwerpen en testen van nieuwe producten, het versnellen van de time-to-market door middel van een verbeterd R&D-centrum. 
  • -Herdefiniëren van het Beauvais-complex als een uitgebreid expertisecentrum voor de engineering en productie van tractoren van Massey Ferguson door de nodige ruimte te bieden om de kwaliteit te verbeteren, R&D te versnellen en innovatie uit te rollen vanuit één enkele locatie.
  • -Het streven naar meer waarde door een efficiëntere locatiestructuur die het bedrijf in staat stelt zijn Engineering en Purchasing activiteiten te verplaatsen, momenteel op overvolle locaties binnen en buiten ons bestaande Beauvais-complex. 

"Massey Ferguson is al meer dan 60 jaar een wereldwijd dominerend trekkermerk - al zolang we in Beauvais, Frankrijk, produceren", aldus Martin Richenhagen. 

"De nationale en lokale gemeenschap en autoriteiten in Beauvais, Agglo du Beauvaisis, Oise, Hauts-de-France en het kabinet Préfet van Oise, dat de Franse regering vertegenwoordigt, zijn een constante bron van steun geweest voor AGCO en onze status als grootste particuliere werkgever in de regio Picardië.

"Dit is geen toeval. Ze hebben een bedrijfsvriendelijke omgeving gecreëerd die het mogelijk maakt voor grote internationale bedrijven zoals AGCO om te investeren in Frankrijk".

"Deze nieuwe, eengemaakte site biedt AGCO en Massey Ferguson de mogelijkheid om groeiplannen uit te voeren, die voorheen beperkt waren door ruimtegebrek", voegt Martin Richenhagen toe. "Na de renovatie zal het nieuw opgerichte en verenigde Massey Ferguson Centre of Excellence for Engineering and Manufacturing een totale oppervlakte van 54 ha beslaan en tot 2.500 mensen tewerkstellen, ook in de joint ventures GIMA en AGCO Finance".

"Dit project zal de voorwaarden scheppen voor de revitalisering van de economische activiteit van het gebied door het creëren van nieuwe banen. In de afgelopen acht jaar is meer dan 250 miljoen euro geïnvesteerd in Beauvais. Onze groeistrategie wint aan kracht en de nabijheid en beschikbaarheid van gekwalificeerde arbeidskrachten maakt dit nieuwe investeringsprogramma nog overtuigender", besluit Martin Richenhagen.

De enkele, verenigde Beauvais-campus zal het volledige ontwerp, de bouw, het testen en de productie van nieuwe modellen omvatten en het is de bedoeling van het bedrijf om de productievolumes van de site op te voeren tot 18.000 tractoren/jaar om aan de marktvraag te voldoen.

Terug naar Nieuws