Massey Ferguson : 4700M

05 June 2020

07 MF4709M CAB FRONT LH 3 4 LOW 170705

PERSBERICHT

Moderne, eenvoudige en betrouwbare nieuwe MF 4700 M mid-range tractoren bieden goede prijs-kwaliteitverhouding, specificaties en comfort.

Massey Ferguson, een wereldwijd merk van AGCO (NYSE:AGCO), kondigt met trots de introductie aan van de nieuwe MF 4700 M Serie, die drie nieuwe modellen omvat van 82 pk tot 100 pk en allemaal met de optie van een volledig nieuwe Dyna-2, 24 x 24 Powershift transmissie.

"Onze MF 4700 M Serie bouwt voort op het succes van de bestaande MF 4700 Serie en blijft de modernste technologie leveren, terwijl Massey Ferguson's belangrijke standaarden van eenvoudige bediening, betrouwbaarheid en prijs-kwaliteitverhouding behouden blijven", zegt Francesco Murro, directeur Marketing Massey Ferguson Europe & Middle East.

"Deze middelgrote tractoren bieden de juiste combinatie van specificaties, comfort en prijs voor klanten die op zoek zijn naar efficiënt en kosteneffectief werk. Gebruikers kunnen de tractoren echter aanpassen aan hun specifieke behoeften met echte vermogensverhogende opties, zoals de volledig nieuwe Dyna-2 Powershift-transmissie met Speedmatching.

Drie nieuwe modellen nemen de bestaande MF 4700 Serie over. Alle drie worden aangedreven door de nieuwste AGCO Power Stage V, driecilinder, 3,3 liter motoren met een vermogen van 82 pk, 92 pk en 100 pk. De nieuwe 100 pk MF 4710 M, staat nu aan het hoofd van de reeks, terwijl het vorige 75 pk-model niet meer leverbaar is.

Alle modellen van de nieuwe MF 4700 M-serie zijn leverbaar met cabines en alle tractoren, behalve het 100 pk-model, kunnen ook worden gespecificeerd als Platform-versies.

De nieuwe Dyna-2 transmissie van Massey Ferguson is een optie voor het hele assortiment. Deze is standaard uitgerust met Speedmatching en wordt geleverd met de optie Brake-to-Neutral. Als alternatief kunnen gebruikers kiezen voor de bestaande, uitstekend ontworpen 12 x 12 versnellingsbak, met mechanische shuttle of Powershuttle-optie.

"Met de introductie van de MF 4700 M Serie blijft Massey Ferguson moderne, goed ontworpen tractoren leveren die speciaal ontworpen zijn voor een eenvoudige, robuuste en betrouwbare werking voor veeleisende gebruikers in het middensegment, 82 pk-100 pk", voegt de heer Murro toe.

MF 4700 M Serie specificaties

  • -Nieuwe, speciaal ontworpen en gebouwde 82 pk, 92 pk en 100 pk mid-range trekkers met de modernste motor-, transmissie- en aandrijflijntechnologie en zijn beschikbaar met hoge comfortcabines of platforms.
  • -De beproefde AGCO Power 3.3 liter driecilindermotor voldoet aan de Stage V-emissievoorschriften met de nieuwe, compacte All-in-One SCR-technologie.
  • -Volledig nieuwe Dyna-2 transmissie met twee versnellingen, met standaard Powershuttle en Speedmatching. Deze biedt 24 x 24 versnellingen uit zes versnellingen in twee bereiken met drukknopbediening van tweetraps powershiftstappen en naar de ontkoppeling. Rem-naar-neutraal is een andere optie om het bedieningsgemak te verhogen.
  • -Sensationele nieuwe styling, nieuw dashboard en sterkere wielvelgen.

Nieuwste fase V-motortechnologie

De nieuwe MF 4700 M tractoren zijn uitgerust met geavanceerde AGCO Power 3.3-liter driecilindermotoren. Uitgerust met common rail, elektronische brandstofinjectie en vier kleppen/cilinder voldoen ze aan de strenge Stage V emissievoorschriften met behulp van Massey Ferguson's nieuwe All-In-One unit.

Bovenop de Selective Catalytic Reduction (SCR) en een Diesel Oxidation Catalyst (DOC) All-in-One is er nu een Soot Catalyst (SC) toegevoegd om de uitstoot te beheersen. Dit compacte en effectieve systeem ligt netjes onder de vloer van de cabine of het platform en heeft geen invloed op het zicht. Terwijl de Roetkatalysator af en toe moet worden 'geregenereerd', gebeurt dit eenvoudigweg door op een knop op de rechterconsole te drukken. In tegenstelling tot andere ontwerpen verbruikt dit geen extra diesel, wat helpt om het brandstofverbruik op peil te houden.

Nieuwe Dyna-2-transmissieoptie

 Alle vierwielaangedreven modellen in de MF 4700 M-serie zijn verkrijgbaar met de optie van de volledig nieuwe Dyna-2 transmissie van Massey Ferguson met Powershuttle en Speedmatching. 

Deze Powershift met twee versnellingen biedt 24F X 24R-snelheden uit zes versnellingen in twee reeksen - en biedt zo de keuze uit elf snelheden in het hoofdwerkbereik.

De nieuwe Hi-Low-module biedt twee powershift-snelheden, die worden geselecteerd met een kleine, met de duim bediende knop aan de zijkant van de versnellingspook - onder deze knop bevindt zich een ontkoppelingsknop voor vingertopbediening bij het schakelen. 

De powershift-snelheden kunnen ook worden gewijzigd met een tuimelschakelaar, die handig op de rechterconsole is gemonteerd. Hier is het eenvoudig te bedienen als de hand niet op de versnellingspook zit, bijvoorbeeld bij het achteruitrijden.

Speedmatching, die standaard is, selecteert bij het schakelen automatisch de juiste powershiftverhouding voor de snelheid. Dit wordt geactiveerd door een schakelaar op de rechter console.

Dyna-2 zorgt voor een topsnelheid van 40 km/u bij een laag motortoerental van slechts 1.850 t/min. 

 Als alternatief is de moderne 12 x 12 versnellingsbak van Massey Ferguson standaard. Deze is speciaal ontworpen voor deze middenklasse tractoren en kan worden uitgerust met een mechanische of Powershuttle, om de bediening te vergemakkelijken.

Rem-naar-neutraal vereenvoudigt de bediening

Brake-To-Neutral is een optie voor zowel de Dyna-2 transmissie als de 12 X 12 Powershuttle. Deze wordt geactiveerd door een schakelaar op de console en bedient tegelijkertijd de koppeling wanneer het rempedaal wordt ingetrapt. 

Deze uitstekende bediening vergemakkelijkt en verbetert het werk van de lader aanzienlijk, zodat de machinisten slechts één pedaal kunnen gebruiken om tegelijkertijd te remmen en te ontkoppelen.

 Verdere verbeteringen 

De MF 4700 M Serie neemt de nieuwe Massey Ferguson familie stijl over, die de nieuwe golfvormige grille introduceert, met een moderne lichtbalk aan de bovenkant.

Alle nieuwe functies worden getoond en bewaakt op een opgewaardeerd dashboard, dat iconen bevat voor de nieuwe functies, waaronder de Soot Catalyst status, Powershift Hi of Low en Brake-to-Neutral activering.

Elders worden nieuwe velgen - voor en achter - bijgewerkt om de betrouwbaarheid te verbeteren en de montage van een breed scala aan bandenmaten mogelijk te maken. 

Onderhoud en reparatie worden vereenvoudigd door de toevoeging van een nieuwe, gestandaardiseerde RMI (Repair and Maintenance Information) socket voor het aansluiten van diagnosegereedschappen. Er is nu ook een optionele automatische accu-isolatieschakelaar beschikbaar, die automatisch wordt geactiveerd wanneer de bestuurder de tractor uitschakelt.

Een Free Flow return is nu ook beschikbaar voor tractoren die zijn uitgerust met spoelkleppen met een stroomverdeler.

Specificaties op maat van uw behoeften

De nieuwe MF 4700 M-serie van Massey Ferguson volgt op de lancering van de MF 5700 M op de Agritechnica Show van vorig jaar. De aanduiding 'M' staat voor 'medium specificatie', waarmee deze reeksen zich onderscheiden van de hogere specificatie 'S' modellen - in de MF 5700 S, MF 6700 S, MF 7700 S en MF 8700 S reeksen.

 

Terug naar Nieuws