Massey Ferguson versterkt zijn showstrategie en MF eXperience Tour voor 2020.

03 February 2020

MF EXPERIENCE TOUR NORWAY 0819 55674 165819

PERSBERICHT

Massey Ferguson, een wereldwijd merk van AGCO (NYSE:AGCO), is verheugd om aan te kondigen dat hij zijn showstrategie en zijn Europese  MF eXperience tour in 2020 voortzet. Terwijl de volledige lijn van producten en diensten nog steeds wordt geïntroduceerd en gepromoot op shows, hebben boeren en loonwerkers ook de mogelijkheid om machines uit te proberen en te testen op hun eigen boerderijen en op lokale dealer- en veldevenementen.

"Het schema van de indoor-show van dit jaar vormt een uitdaging voor de hele industrie. Naast de FIMA-show in Spanje en de EIMA-show in Italië, is de SIMA-show in Frankrijk verplaatst naar november en de datums overlappen nu met die van EIMA.

"Dankzij de frisse aanpak van Massey Ferguson om te exposeren op indoor evenementen, die we in 2018 hebben gelanceerd, zijn we goed geplaatst om deze uitdaging aan te gaan", legt Francesco Murro, Director Marketing Massey Ferguson Europe & Middle East, uit.

Massey Ferguson was het eerste merk in de sector dat een strategie introduceerde om geleidelijk over te stappen van traditionele landbouwmachineshow naar ervaring in het veld. Deze strategie richt zich ook op het ontwikkelen van gepersonaliseerde evenementen en gerichte activiteiten ter ondersteuning van het Massey Ferguson Europe en Middle East (EME) dealernetwerk om de nieuwe volledige lijn van eenvoudige en betrouwbare producten, technologie en diensten te introduceren en te promoten.

Met deze stap transformeert het merk zijn connectie met klanten door een gepersonaliseerde ervaring te bieden aan boeren en loonwerkers die hun toekomstige investering bekijken. Op specifieke Massey Ferguson evenementen kunnen bezoekers niet alleen merkexperts en dealermedewerkers ontmoeten, maar ook praktijkervaring opdoen met zijn tractoren en machines.

"Het automatisch deelnemen van traditionele evenementen in de sector is niet langer rendabel en beantwoordt niet aan de behoeften van de klanten om een definitieve beslissing te nemen voor hun volgende investering in landbouwmachines", zegt de heer Murro.

"Het succes van de MF eXperience bewijst dat boeren onze machines moeten uitproberen en hun eigen indrukken moeten maken over hoe ze werken. Dit stelt hen in staat om zelf te ontdekken hoe ze de beste keuze zijn voor hun bedrijf. Onze MF eXperience Tour in het veld biedt hen de beste mogelijkheid om dit te doen en dicht bij hun woonplaats".

Massey Ferguson reageert ook positief op het veranderende showlandschap met een alternatief voor de traditionele stand. Door gebruik te maken van de nieuwste geavanceerde technologie, waaronder Virtual Reality, kunnen bezoekers meer te weten komen over het volledige assortiment producten en, hoewel de stand kleiner is, zullen er nog steeds tractoren en apparatuur te zien zijn.

Massey Ferguson bouwt voort op het succes van deze aanpak in 2018 en 2019 en zal in 2020 dezelfde strategie volgen bij FIMA, EIMA en SIMA.

"Hier kunnen boeren en loonwerkers ook zelf demonstraties boeken bij hun lokale dealer en een afspraak maken voor de MF eXperience Tour. Na een uitgebreide reis door Europa heeft dit al meer dan 4.500 boeren in zeven landen en 25 locaties praktijkervaring opgeleverd", voegt de heer Murro toe.

"Op de FIMA 2020 zullen bezoekers in een vriendelijke en professionele omgeving dealers kunnen ontmoeten en zowel digitale als fysieke presentaties kunnen geven. Hier kunnen ze ook boeken voor hun eigen praktische ervaring met onze machines en apparatuur op hun eigen land en boerderijen en een afspraak maken voor de MF eXperience Tour in Spanje en Portugal", voegt de heer Murro toe.

Met het oog op SIMA 2020 in november neemt Massey Ferguson de gewaagde beslissing om zijn standoppervlakte te verkleinen en zich alleen te richten op nieuwe productintroducties. Tegelijkertijd breidt het de MF eXperience Tour in 2020 uit en krijgen Franse boeren en loonwerkers ook de kans om dit bij te wonen op een locatie in de buurt van hun boerderijen.

De MF eXperience Tour begint in februari en maart 2020 in Italië en zal ook Frankrijk (maart en mei), Spanje en Portugal (april), Duitsland (mei en september), Litouwen (juni), Polen (juni), Noorwegen (september en oktober), het Verenigd Koninkrijk (oktober), Nederland en België (november) bezoeken.

"Onze nieuwe showstrategie samen met de MF eXperience Tour stelt ons in staat om onze producten en diensten te presenteren in een aantrekkelijke, gastvrije, inclusieve en vriendelijke sfeer", zegt de heer Murro. "Dit helpt Massey Ferguson om dichter dan ooit bij onze klanten te komen en hen te voorzien van de informatie en apparatuur die ze nodig hebben om hun bedrijf te laten groeien. We zijn ons er ook terdege van bewust dat de landbouw veel verder gaat dan wat Massey Ferguson biedt, op de dag van vandaag is Massey ferguson in samenwerking met het beste van de industrie om aan onze bezoekers een 360°-ervaring te bieden op het gebied van AGCO Parts, AGCO Finance, MF Smart Farming oplossingen aangedreven door Fuse en Trelleborg banden", zegt de heer Murro.

Terug naar Nieuws