De voorasvering verbetert de tractie en het comfort van de Massey Ferguson 3700 AL serie

18 March 2020

MF3709AL SUSPENDED AXLE HI RES 02 169478

PERSBERICHT

De voorasvering verbetert de tractie en het comfort van de Massey Ferguson MF 3700 AL serie

Massey Ferguson, een wereldwijd merk van AGCO, kondigt met trots de lancering aan van de voorasvering voor zijn veelgeprezen MF 3700 AL tractorreeks.

Deze nieuwe optie, die nu te bestellen is, zal het rijcomfort, de tractie en het rijgedrag van deze stabiele en veelzijdige tractoren verder verbeteren.

De geveerde vooras is geschikt voor alle modellen met een vermogen van 75 pk, 85 pk en 95 pk en kan worden gespecificeerd voor tractoren met een vlakke vloer of een lage cabine.

"De MF 3700 AL is speciaal ontworpen om stabiliteit en comfort te combineren met een hoge specificatie voor mensen die in bergachtig en uitdagend terrein werken", zegt Francesco Murro, directeur Marketing Massey Ferguson Europe & Middle East.
"Onze nieuwe voorasvering levert niet alleen het beste comfort in zijn klasse voor de bestuurder, maar verbetert ook de prestaties in het veld en op de weg.

De geveerde vooras is volledig geïntegreerd in de trekker, doet geen afbreuk aan de wendbaarheid en is compatibel met de fronthef en de aftakas, het subframe van de lader en de zwenkbare spatborden. Het systeem biedt ook +/- 45mm hoogteverstelling.

Verbeterd comfort en geoptimaliseerde tractie

De geveerde vooras is ontworpen volgens de hoogste normen, en draait rond een centraal draaipunt. Hydraulische cilinders zorgen ervoor dat de vooras op en neer kan bewegen, terwijl de accumulatorophanging de schokken absorbeert.

Door de vering van de vooras kunnen de wielen ook de grondcontouren nauwkeurig volgen, wat zorgt voor optimale tractie en stabiliteit en een uitstekend comfort voor de machinist.

Het systeem werkt in drie modi met eenvoudige bediening via twee knoppen in de cabine. Met één schakelaar kan de machinist de modus selecteren:

  • -In de 'Automatic' modus beheert de asophanging zichzelf zonder tussenkomst van de operator.
  • -In de 'Manual' modus werkt de ophanging niet, maar de bedieners kunnen de tweede schakelaar gebruiken om de hoogte in te stellen en af te stellen +/-45mm - handig bij het monteren van werktuigen.
  • -In de 'Blocked' modus is de vering vergrendeld in de laagste asstand, maar kan nog steeds vrij om het draaipunt heen slingeren. Dit is handig voor precieze bewerkingen, zoals het laden van pallets.

"De compacte en wendbare MF 3700 AL serie is standaard uitgerust met een hoge specificatie en biedt hoge prestaties met een eenvoudige bediening. De nieuwe optie voor de voorasvering verbetert de prestaties van deze sterke, wendbare en veelzijdige tractoren nog verder", zegt de heer Murro.

"Met vermogens tot 95 pk is de zeer productieve MF 3700 AL bij uitstek geschikt voor een breed scala aan werkzaamheden in uitdagend terrein, in het veld of op het erf. Hij is ook perfect voor grote wijntoepassingen, maar ook voor bosbouw-, gemeentelijke en recreatietoepassingen", besluit hij.

Terug naar Nieuws