"Massey Ferguson zijn stevige trekkers met kwaliteitsonderdelen onder de kap en ook eenvoudig te bedienen", zo denkt loonwerker Vanden Bulcke uit Kerkhove.

09 October 2020

Sized VDBULCKE 1

Thibo en Helena staan klaar om het loonbedrijf van de ouders van Thibo over te nemen. De loonwerker uit Kerkhove, deelgemeente van Avelgem (West-Vlaanderen) rijdt al sinds het midden van de jaren ’90 van vorig eeuw met Massey Ferguson. Het was de grootvader van Thibo die begon met loonsproeien. Nadien volgden graangewassen, aardappelen, bieten en maïs. Als eerste in de streek investeerde Thibo’s grootvader in een grootpakkenpers, een Massey Ferguson 185. Voor de pers stond een Massey Ferguson 8110, sindsdien is er geen andere kleur meer op het erf geweest. De jongste aanwinst is een 7726S, die dit voorjaar voor het eerst werd ingezet. De laatste 2 aangeschafte trekkers zijn voorzien van een DynaVT-transmissie, al de andere hebben een Dyna-6 versnellingsbak. “De Dyna-6 transmissies zijn gemakkelijk te bedienen en snel uitgelegd aan nieuwe of onervaren chauffeurs. Voor preciezere werken zoals het maaien van graszaad en plant- en zaaiwerkzaamheden investeerden we wel in de traploze Dyna-VT transmissies”, vertelt Thibo.

De keuze voor Massey Ferguson is ingegeven door de prijs-kwaliteitsverhouding die volgens Vanden Bulcke meer dan correct is, maar ook de eenvoud en degelijkheid van de trekkers is voor hem van belang. “Het zijn stevige trekkers, met kwaliteitsonderdelen onder de kap. Daarnaast zijn ze ook eenvoudig te bedienen, wat van belang is wanneer je met verschillende chauffeurs werkt. En zeker ook niet onbelangrijk is dat we altijd kunnen rekenen op Firma Beel, de dealer waarmee we samenwerken,” besluit Thibo.

Terug naar Nieuws