Matermaco en Massey Ferguson zetten in op de toekomst

06 November 2020

GREEN MACHINE small 4

PERSBERICHT

Matermaco en Massey Ferguson zetten in op de toekomst.

Nieuwe dealer verzekert opvolging in Hannuit

Met SA L’Homme was Massey Ferguson gedurende meer dan 3 decennia goed vertegenwoordigd in het zuidelijke Haspengouw. Om deze vertegenwoordiging naar de toekomst toe te verzekeren werd in samenspraak tussen L’Homme, Matermaco en Green Machine een akkoord bereikt, waarbij Massey Ferguson opgenomen wordt in een nieuw dealeragentschap.

Green Machine is, net als L’Homme, gevestigd in Hannuit. Het bedrijf, dat reeds 40 jaar actief is in de sector “tuin- en parkmachines” zal de verkoop en service van Massey Ferguson mee op zich nemen. 

“De streek rond Hannuit is een mooie akkerbouwstreek, doorweven met uitgestrekte fruitaanplanting,” vertelt François Sneessens, Dealer Accountmanager bij Matermaco.

“Een ideale streek dus voor een merk als Massey Ferguson. De voorbije 30 jaar hadden we met SA L’Homme een uitstekende dealer in deze streek. Door nu verder te gaan met Green Machine als dealer willen we ons merk nog sterker verankeren hier. Met de lancering van de nieuwe 8S reeks, gebouwd in Beauvais, werkt Massey Ferguson aan de toekomst. De 8S is een ideale trekker voor deze regio. Wij willen als importeur bijdragen aan de vernieuwing en zullen onze nieuwe concessiehouder bijstaan met ons advies en onze aanwezigheid.”

Green Machine zal een Full Line dealer zijn, waarbij naast de tractoren ook aandacht is voor de oogstmachines van Massey Ferguson. “Het Haspengouw is in de zomer een glooiend, gouden landschap, waar de Massey Ferguson maaidorsers zeker hun plaats hebben,” zegt François. “En ook de persen passen binnen het gamma. Daarnaast hebben we met de hooibouwmachines van Massey Ferguson een mooie aanvulling op het gamma trekkers en oogstmachines, zodat ook veehouders terecht kunnen bij Green Machine.”

Het nieuwe Massey Ferguson agentschap wordt uitgebaat door de broers Maxime & Olivier Pulinckx, gekende namen in de streek. “Zowel mijn broer als ik kunnen terug kijken op ruime ervaring in de landbouwsector en zijn al 15 jaar actief op het familiebedrijf dat zetelt in Geldenaken,” zegt Maxime. “We zijn tussen de machines en de landbouwers opgegroeid. We kennen niet alleen de noden van de sector maar ook de zorgen. We willen samen met onze Klanten aan een toekomst voor de landbouwsector werken. Die toekomst houdt onder meer een nieuwe locatie en nieuwe gebouwen in. De werken zouden moeten starten begin 2021 en enkele maanden later moeten eindigen, zodat we tegen eind volgend jaar volledig actief kunnen zijn op de nieuwe locatie,” besluit Maxime.

Om tegemoet te komen aan de vraag van klanten, zal Green Machine een depannagedienst op de boerderij opstarten. Reserveonderdelen zullen binnenkort beschikbaar zijn op de site van Zittert-Lummen of kunnen rechtstreeks aan de klanten worden geleverd.

 

Terug naar Nieuws