De nieuwe generatie Mitsubishi PREMiA EM elektrische pallettrucks is aangekomen

13 January 2021

7

PREMiA EM: evolutie en revolutie

De nieuwe generatie Mitsubishi PREMiA EM elektrische pallettrucks is aangekomen.

Voortbouwend op het succes van zijn magazijngamma biedt Mitsubishi Forklift Trucks nu een nieuwe versie van zijn befaamde PREMiA EM-platform elektrische pallettrucks aan.

Bij Mitsubishi Vorkheftrucks weten we hoe veeleisend het gebruik van een elektrische pallettruck op een laadperron kan zijn, zowel voor de bestuurder als voor de vrachtwagen. Het kan warm of koud zijn, de grond kan nat, glad en oneffen zijn en het werk kan bijzonder zwaar zijn. Om deze problemen op te lossen, heeft Mitsubishi Forklift Trucks innovatieve technologieën in haar heftrucks geïntegreerd om de werking veiliger, efficiënter en minder belastend te maken.

De achttien modellen van het nieuwe gamma, met capaciteiten van 2 tot 2,5 ton, zijn allemaal uitgerust met intelligente opties en bestaan uit drie types van platformen (opklapbaar, vast met instap aan de achterzijde, vast met instap aan de zijkant) en drie chassisafmetingen: mini, junior en senior, afhankelijk van hun accucapaciteit.

Ingebouwde Lithium-ion batterijen

Ingebouwde Lithium-ion accu's met verschillende capaciteiten zijn ontwikkeld voor gebruik in deze wagens. Laag stroomverbruik, onderhoudsvrije werking, geen noodzaak tot vervanging van de accu's en snelle laadcapaciteit resulteren in een uitstekende 24/7 productiviteit en lage bedrijfskosten. Als alternatief is er ook een breed scala aan conventionele open loodzuuraccu's op stalen rollen beschikbaar voor snelle vervanging.

Alle modellen zijn uitzonderlijk compact in omvang. De mini-frame versie is de kortste op de markt, maar toch robuust en voorzien van een aantal geavanceerde functies.

Onvergelijkbare stabiliteit 

Zonder iets van de aantrekkingskracht van de vorige modellen te verliezen, is de nieuwe PREMiA EM-serie verrijkt met het gepatenteerde DriveSteady systeem, een innovatie in de wereld van de elektrische pallettrucks. De synergie tussen de verbeterde tractie-, dempings- en stabiliteitssystemen zorgt voor een hoger prestatieniveau wat betreft de grip van het aandrijfwiel, de schokdemping en de stabiliteit in de bochten.

Dit alles wordt ondersteund door het hydraulisch gecomprimeerde veersysteem TractionPlus dat, in combinatie met het DriveSteady systeem, de druk van het aandrijfwiel op de grond continu verhoogt. De remweg van de truck blijft ook bij hoge rijsnelheden en ongeacht het gewicht van de lading kort, vooral op een natte of gladde ondergrond.

Het dempingssysteem, in combinatie met de ongeëvenaarde stabiliteit, garandeert een hogere productiviteit en het laden/lossen van pallets in korte tijd.

De verbeterde tractie vermindert de slijtage van het aandrijfwiel en vermindert daardoor de onderhoudskosten. Alle modellen zijn uitgerust met het unieke platformdempingssysteem dat resttrillingen absorbeert. Bovendien kan de bestuurder op platformmodellen met een achter- of zij-ingang de demping eenvoudig aanpassen aan het gewicht van de bestuurder.

Dankzij deze nieuwe functies kan de bestuurder de truck op de docklevellers of voor interne bewegingen gebruiken, gemakkelijk, op volle snelheid, in veilige en comfortabele omstandigheden en zonder gevaar voor zijn gezondheid.

Aangezien het laad- en losvolume van pallets enkele duizenden eenheden per maand kan bereiken, zijn de hef- en daalsnelheden van een pallettruck een essentieel onderdeel van de werking ervan. De operator kan sneller werken dankzij de ongekende snelheden van de nieuwe PREMiA EM serie. Bovendien wordt de accu, omdat deze vast is, niet meer aangedreven tijdens het tillen, waardoor het energieverbruik en de daarmee samenhangende kosten worden gereduceerd.

De nieuwe EM-serie heeft de hefhoogte van 220 mm (de hoogste op de markt) behouden, wat voldoende ruimte biedt bij het werken op steile hellingen, laadperrons en ongelijkmatige oppervlakken.

In termen van total cost of ownership zijn de nieuwe PREMiA EM elektrische pallettrucks de ideale oplossing.

Totale controle

De nieuwe modellen zijn uitgerust met een revolutionaire ErgoSteer-startkop, met geavanceerde ergonomie met grote, goed verdeelde knoppen, bescherming tegen weersinvloeden, uitstekende stootvastheid en IP65-bescherming. De ErgoSteer is leverbaar met alle soorten bedieningselementen: lange helmstok, korte helmstok en verstelbare kanteling.

Bestuurders kunnen kiezen tussen drie verschillende rijmodi, afhankelijk van hun rijstijl en ervaring: de Easy-modus is geschikt voor beginners of voor het hanteren van breekbare goederen, de Eco-modus vermindert het stroomverbruik en kan geschikt zijn voor minder ervaren bestuurders, de Pro-modus biedt betere prestaties voor ervaren bestuurders.

Om de rotsvaste betrouwbaarheid te garanderen waar Mitsubishi Vorkheftrucks om bekend staat, zijn de connectoren en sensoren afgedicht en dus beschermd tegen stof, water en vuil, wat zorgt voor langere service-intervallen, minder onderhoud en meer uptime.

 

Terug naar Nieuws