Terex Trucks : Focus op groei in de Benelux

19 December 2019

bene

Terex Trucks : Focus op groei in de Benelux

De Benelux-markt is een regio van stabiliteit. Nu de economie en de bouwsector in de komende jaren constant groeien in België, Nederland en Luxemburg, breidt Terex Trucks zijn activiteiten uit en brengt zijn knikdumpers TA300 en TA400
naar nog meer klanten in de hele regio.

Naar verwachting zal de bouwsector in Nederland in 2019 met 5,5% groeien, wat het segment met de grootste expansie binnen de Nederlandse economie betekent. De Belgische bouwsector zal verder ook met 5,1% groeien en in 2022 € 75 miljard (£ 76,4 miljard) bereiken. Beide landen genieten van een relatief sterke openbare bouwsector die door de vraag naar kantoor- en woongebouwen wordt aangedreven. Dit is ook het geval in Luxemburg, waar de regering ernaar streeft om tegen 2025 meer dan 2500 nieuwe woningen te bouwen.

De Benelux is een belangrijke markt voor Terex Trucks, de Schotse fabrikant van knikdumpers - niet in de laatste plaats vanwege de stabiliteit. De economie groeit constant: in 2018 steeg het bbp met 2,6% in Nederland, tegen 1,6% in de eurozone, en de economische groei zal naar verwachting de komende jaren stabiel blijven. Terex Trucks wil dit momentum verzilveren en heeft onlangs Matermaco Group aangesteld als nieuwe invoerder in de Benelux.

Getting the job done

"Klanten in de Benelux zullen de veelzijdigheid en robuustheid van de knikdumpers van Terex Trucks waarderen", zegt Guy Wilson, Global Sales Director. “Bij openbare werken is machinebetrouwbaarheid van cruciaal belang en met bijna 70 jaar transportervaring weten we hoe we robuuste, duurzame knikdumpers kunnen maken. De TA300 en TA400 kunnen helpen de productiviteit op bouwplaatsen te verhogen, terwijl lage kosten per ton en een maximaal investeringsrendement voor klanten worden gewaarborgd. ”

DE TA300 EN TA400 - TWEE WERKPAARDEN

De dumpers van Terex Trucks zijn duurzame machines die productieve werkshiften bieden, met een maximaal rendement op de investering. De TA300 heeft een maximaal laadvermogen van 28 ton (30,9 ton), een maximaal koppel van 1880 Nm (1309 lbf ft) en kan een bruto vermogen van 276 kW (370 pk) bereiken. Het is standaard uitgerust met een echte onafhankelijke voorwielophanging, wat resulteert in uitstekende tractiecontrole en bestuurderscomfort. De TA300 werd vorig jaar geüpdatet en bevat nu een nieuwe transmissie die een verbetering van 5% brandstofefficiëntie, verbeterde prestaties, productiviteit en bestuurderscomfort oplevert. De verbeterde transmissie wordt geleverd met twee extra versnellingen vooruit - acht in totaal - en vier achteruitversnellingen. Dit zorgt voor soepeler schakelen en daardoor superieur bestuurderscomfort.

De TA400, de grootste knikdumper van Terex Trucks, heeft een maximale laadcapaciteit van 38 ton (41,9 ton) en een laadcapaciteit van 23,3 m³ (30,3 yd³). De planetaire tandwieloverbrenging zorgt voor soepel en efficiënt schakelen voor een optimaal brandstofverbruik en lagere bedrijfskosten. Beide machines worden geleverd met hydrostatische stuurbekrachtiging en volledig hydraulische remsystemen, wat bijdraagt aan een veilige en comfortabele rit. Testpunten op grondniveau en een volledig kantelbare cabine in combinatie met een elektronisch verhoogde kap zorgen voor onderhoudsgemak en minder stilstand.

Terug naar Nieuws