Trime SPOT

30 August 2019

lichtmast2

PERSBERICHT

Veiligheid op uw werven gegarandeerd met Trime S.P.O.T.

Werven en werfzones worden alsmaar meer geplaagd door vandalisme of diefstal. Donkere en afgelegen plekken zorgen voor dekking voor zij die werven met slechte bedoelingen betreden. Trime, Italiaanse fabrikant van onder meer lichtmasten, ontwikkelde voor dit probleem de Trime S.P.O.T. Matermaco Industry stelt deze voor op Matexpo.

U hebt er waarschijnlijk al ervaring mee, gestolen of vernield materiaal op een werf. Het komt altijd ongelegen en zorgt voor onnodige kosten. Kosten die dikwijls op niemand verhaald kunnen worden. Een werf veilig afsluiten is dikwijls moeilijk en bewaking inzetten onbetaalbaar. Daarom ontwikkelde Trime de S.P.O.T. lichtmast met ingebouwd camerasysteem. 1 S.P.O.T. mast volstaat voor een volledige werf te bewaken. De mast is voorzien van 2 100 Watt groene LED-spots, wat op zich al een afschrikkend effect heeft. Daarnaast zijn er eveneens 2 Smartcam camera’s ingebouwd met een kijkhoek van 180° en een bereik tot 200 meter per camera (150 m bij nachtzicht). De camera’s zijn voorzien van bewegingsdetectie tot 150 meter. De bewegingsdetectie maakt gebruik van VCA (Video Content Analyse) waarbij de beelden continu gemonitord worden volgens vooraf ingestelde parameters. Hierdoor haalt het systeem een accuraatheid van 95%. De beelden, met een resolutie van 1920x1080, worden versleuteld opgeslagen in het systeem. De VCR recorder heeft een opnametijd van 14 dagen. Indien er beweging gedetecteerd wordt, kunnen verschillende meldingen uitgestuurd worden. Het systeem staat in directe verbinding met een eigen gecertificeerd PAC (Particuliere Alarm Centrale), bij detectie van onbevoegden op de werf worden de hulpdiensten vanuit deze PAC aangestuurd. Ook kunnen de camera’s van op afstand bediend worden om eventueel onbevoegden te volgen over het terrein.

De LED spots en camera’s zijn gemonteerd op een uitschuifbare mast van 8,5 meter hoogte. In deze mast zijn alle kabels ingewerkt om vandalisme te voorkomen. Een Kubota Z482 dieselmotor zorgt voor de aandrijving van een generator die de lithium-batterij oplaadt. De oplaadtijd bedraagt 12 uur, waarna het systeem 16 uur onafgebroken kan werken. De dieseltank heeft een inhoud van 220 liter, in hybride modus kan de Trime S.P.O.T. tot 3 maanden werken zonder bijtanken.

Wil u het systeem graag eens in actie zien? Kom dan zeker langs op de stand van Matermaco Industry op Matexpo. U kan ons vinden op stand A2.

Terug naar Nieuws