Valtra - Valtra wint 2023 Red Dot Design Award

24 March 2023

q

Valtra Q-serie wint Red Dot Award 2023: Productontwerp

Valtra's nieuwe 'Beast' maakt een daverende start met Red Dot-winst

Deze week viert Valtra een nieuwe overwinning: de Valtra Q-serie ontvangt een prestigieuze Red Dot Award: Product Design. De aankondiging komt minder dan 6 maanden nadat deze serie op de markt kwam. Voor een nieuwe tractor in een nog niet eerder vertoonde vermogensklasse in het Valtra product assortiment , bevestigt het ontvangen van deze prijs wat veel boeren en loonwerkers die al met de tractor hebben proefgereden hebben gezegd - de Q-serie is een goed ontworpen tractor die perfect past bij dit hogere pk-segment.  

De langverwachte Q-serie kwam in september 2022 op de markt en trok al snel de aandacht van de sector. In november sleepte hij op de SIMA-show de FARM MACHINE 2023 JURY AWARD in de wacht. De jury van FARM MACHINE prees de Q-serie voor zijn op veelzijdige gerichte aanpak en inzetbaarheid.

Met 230 tot 305 pk past de Q-serie perfect tussen de T-serie met 155 tot 271 pk en de S-serie met 290 tot 405 pk. Tijdens verschillende demo’s prezen klanten de soepele CVT-transmissie van de Q-serie, de wendbaarheid en het hoge niveau van zichtbaarheid voor een tractor met zo'n hoog vermogen. Om dit te bereiken is zorgvuldig nagedacht over het ontwerp van de Q-serie. Kimmo Wihinen, hoofd van de afdeling Industrial Design & User Experience, legt uit dat de beste tractorervaring voortkomt uit het luisteren naar de klant: "Klanten vroegen om een grotere T-serie. We hebben een volledig nieuwe tractor geleverd. Grote landbouwbedrijven en loonwerkers hebben behoefte aan een efficiënte tractor met meer pk's, maar met een goede wendbaarheid en zichtbaarheid. Alles, van de gemakkelijke toegang via de aluminium treden en ruime instap, de geheel nieuwe krachtige geïntegreerde werklampen aan de voorzijde, het toonaangevende cabinecomfort en de gebruiksvriendelijke, volledig geïntegreerde technologie via de SmartTouch-gebruikersinterface, speelt in op de feedback van klanten. Alles is ontworpen om van de Q-serie de meest comfortabele en goed uitgeruste tractor in zijn soort te maken. Het is de beste tractor die we hier in Suolahti ooit hebben ontworpen en gebouwd. We zijn erg blij dat de Q-serie Valtra's geschiedenis van het winnen van Red Dot Design Awards voortzet."

Valtra's eerdere successen met Red Dot Awards waren onder andere een award voor de T-serie in 2016, een eervolle vermelding voor de N-serie in 2017, een overwinning voor de A-serie in 2018, voor de G-serie in 2021 en, meer recent, een Red Dot Award voor de N-serie in 2022.

https://www.valtra.be/nl/producten/qserie.html

Terug naar Nieuws